sâmbătă, 4 februarie 2012

Rasuflarea rece din ceafa...si nu prea!

Dupa acest "remember" in imagini, datorat prietenului Costel Magureanu sa revenim la campionatul '86-'87 si sa continuam sa depanam amintiri despre prima promovare a Interului in Divizia B. 
Ramasesem in returul campionatului, trecuse deja 4 etape, Interul era pe primul loc si isi vedea de treaba linistita. Promovarea era aproape, dar celelate contracandidate, CSM Borzesti si Textila Buhusi stateau la panda, asteptand orice pas gresit al liderului.

Etapa a XX-a, un meci usor al Interului in compania Victoriei Tecuci, 4-0. Mecanica nu-si va reveni din socul etapei precedenta si va parasi terenul invinsa la Gloria Galati cu 0-2.







Urmatoarea etapa, a XXI-a, Mecanica - Minerul Comanesti 2-1. In repriza a doua s-a starnit un vant teribil.  In poarta era Mihai care mereu avea o glumita in manusi. Era 2-1 si mai erau cateva minute pana la finalul jocului. Oaspetii tocmai primise al doilea gol si repuneau mingea de la centru. Mihai se bucura undeva pe linia careului de 16 m. Un atacant de-al Minerului repune mingea in joc si suteaza de la centru terenului direct spre poarta. Mingea este purtata rapid de vant, Mihai incearca sa se replieze, este depasit, dar din fericire mingea intalneste incheietura barelor si revine in teren! La Comanesti era un jucator exceptional, Bucurel, pe care l-am revazut de multe ori. Nu stiu de ce n-a pasit in fotbalul mare pentru ca era cu multe clase peste ceilalti jucatori.
Inter s-a deplasat la Steaua Mecanica Husi si a reusit sa se intoarca cu cele trei puncte invingand cu 2-1.



Etapa a XXII-a ma gasea alaturi de Inter in deplasarea de la Galati, in meciul cu DVA Portul Galati. Trei ore de mers cu autobuzul de la Vaslui la Galati pe o vreme mohorata. Dupa o repriza alba si ploioasa, in partea a doua a jocului Inter se va impune cu 2-0, spre linistea noastra, a celor care am fost aproape de ei.
Mecanica a facut scor acasa cu Proletarul Bacau, scor 4-1. Programul de meci..nu e, doar am fost la Galati!

Inchei acest calup de informatii cu etapa a XXIV-a. Inter primea pe teren propriu principala contracandidata la promovare pe CSM Borzesti. Aceasta pierduse teren in etapele anterioare (0-4 la Comanesti), diferenta era de 9 puncte in clasament. O eventuala infrangere nu schimba configuratia clasamentului. Inter va castiga cu 1-0, diferenta creste la 12 puncte si nimeni nu mai avea nicio indoiala ca promovarea este aproape.
Mecanica nu reuseste sa aduca puncte din deplasare si vine cu 2 goluri in traista de la Petrolul Moinesti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!