luni, 20 februarie 2012

Costel Chirila - extrema de buzunar

A fost transferat initial la Inter Vaslui in 1987, dar pentru ca era o mare concurenta pe posturi a fost cedat ulterior Mecanicii Vaslui. Extrema vicleana, rapida si tenace se strecura cu usurinta printre picioarele adversarilor, dat fiind statura marunta si agilitatea in manevrarea balonului. Tribunele il alintau "Colonelul", aproape ciudat avand in vedere statura sa, dar prin ceea ce facea in teren demonstra ca isi merita "renumele".
CTin: Ne spui cateva date personale despre tine ?
Costel Chirila: Sunt casatorit, am 2 copii, o fata si un baiat. Fata este studenta la Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism, anul II de studiu, iar baiatul este anul I la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, amandoi la Iasi. Locuiesc in Vaslui si lucrez la Gaz Est de peste 10 ani. In timpul liber imi place sa joc sah si periodic merg la cate o partida de fotbal.
CTin: Tribunele te alintau "Colonelul". Ti-aduci aminte de la ce a pornit?
Costel ChirilaTotul a pornit de la faptul ca terminasem scoala de subofiteri din Campina si de aici a luat nastere aceasta “porecla”.
CTin: Cand ai inceput fotbalul, cine te-a descoperit si cum ai ajuns sa joci la Vaslui (Mecanica). Ai mai jucat si la alte echipe?


Costel Chirila: Inca de la varsta de 14 ani am debutat in campionatul judetean la echipa Textila, din Vaslui, avandu-l antrenor pe maistrul Dobre. Am mai jucat la Delta Tulcea, Santierul Naval Tulcea, iar o data cu promovarea Interului am fost transferat la Inter Vaslui.


CTin: Ce antrenori ai avut si care crezi ca te-a pus in valoare cel mai bine?



Costel ChirilaLa Tulcea am fost antrenat de catre Vasile Copil, Paul Niculescu si Ion Moldovan. Pentru mine toti antrenorii pe care i-am avut au avut un rol foarte important in cariera mea sportiva.



CTin: Despre fostii coechipieri? Mai tii legatura cu ei? Ce jucatori de  la Vaslui te-au impresionat?


Costel Chirila: Mai tin legatura cu marea majoritate dintre colegii mei, printre care Iulica Tipau (mai des pentru ca am ramas mai singuri in Vaslui); ceilalalti colegi sunt plecati in strainatate. Amintesc aici pe Ilie Cioclu, Costel Magureanu, Neculai Genovel, Ion Tibulca, Sica Tocariuc, Sorin Manea.


CTinCare e povestea cu Inter? De la ce crezi ca a inceput rivalitatea dintre cele doua echipe?

Costel ChirilaPentru mine era o a doua experienta de acest gen, pentru ca si la Tulcea a existat o rivalitate in acea perioada intre Delta Tulcea si Santierul Naval Tulcea. Jucatorii transferati aveau pretentii mari si le erau satisfacute (ma refer aici la sumele cerute de jucatori pe contract, cat si locuinte). Echipele mici nu le puteau oferi aceste conditii si de aici cred eu ca a aparut un motiv de rivalitate.


CTinSe putea trai din fotbalul de divizia C? Erai multumit de modul cum erai tratat din punct de vedere financiar ?

Costel ChirilaPot spune ca am fost multumit in perioada cand jucam la echipe de divizia B (Delta Tulcea, Inter Vaslui si Fepa '74 Barlad), unde primele erau mai mari, insa la divizia C si mai ales dupa Revolutie uneori era necesar sa facem noi eforturi pentru a ne deplasa la jocurile din deplasare.

CTinExistau presiuni „de sus” s-o lasati „mai moale” in anumite partide?

Costel ChirilaPot spune ca au fost si unele presiuni.

CTinCum vezi ascensiunea fotbalului vasluian de astazi? Ce jucatori iti plac? Obisnuiesti sa mergi la meciurile lui FC Vaslui?

Costel Chirila: Ascensiunea fotbalului vasluian probabil va deveni istorie, nu cred ca a visat cineva sa avem o asa echipa si un asa stadion. Imi place Sinmartean care are un joc asemanator cu fostul meu coleg, Ion Tibulca, unul dintre cei mai mari jucatori pe care i-a avut Vasluiul.

CTinCe crezi ca lipseste echipei nationale a Romaniei pentru a atinge performantele din 1994?

Costel ChirilaAm observat ca in tara noastra fotbalul de performanta a devenit un joc interzis pentru marea majoritate a tinerilor, iar consecinta este lipsa unor noi talente.

CTinIn caz ca ideea organizarii unui meci va fi sustinuta (posibil in toamna 2012), ai fi dispus sa participi la un meci la Vaslui si sa te intalnesti cu fostii coechipieri?

Costel ChirilaAr fi o mare bucurie pentru mine sa-mi revad colegii si as participa cu mare placere.

Multumim Costel Chirila pentru amabilitatea de a raspunde la aceste intrebari si iti dorim multa sanatate alaturi de cei dragi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!