vineri, 17 februarie 2012

Debut cu dreptul

30 august 1987, ora 11.
Dupa 5 ani, Vasluiul avea din nou echipa in divizia B!
Echipa cu care promovase se destramase. Au plecat jucatori valorosi (in opinia mea) si i-as numi pe Ciprian Dorobantu, Ion Vasile, Gherghe, Vatui. Pentru inceputul de sezon a ramas aceeasi conducere tehnica: Constantin Dinu si Marian Stoichitoiu. Numai ca dupa doar o etapa cei doi au parasit echipe din motive care imi scapa. Nu-i mai putin adevarat ca s-au facut transferuri importante: portarul Dobre (mic de statura, dar foarte agil si cu reflexe exceptionale), Ciric, Cioncu (de la Mecanica), Baciu, Stoica, Pachiteanu (fost divizionar A de la SC Bacau) , Cojocaru (ex-rapidist), Costel Chirila - Delta Tulcea (cu care am pregatit un interviu pentru episodul urmator).
In prima etapa Inter va intalni pe teren propriu puternica formatie FCM Progresul Braila. Era pe atunci o favorita la promovarea in divizia A, alaturi de Politehnica Iasi si FC Constanta. Nume "grele" la Braila: antrenorul Robert Cosmoc, fratii Bratianu, Vasai, Stamate, Petrache, Cataros.
Stadionul Municipal a devenit neincapator pentru toata suflarea vasluiana care dorea sa asiste la debutul echipei. Inca de pe la ora 9 spectatorii au inceput sa curga in tribune. La ora 10, abia am prins un loc intr-un colt de tribuna in zona dinspre tabela. Aveam sa ma felicit in cele din urma pentru ca acolo s-a inscris si unicul gol al partidei.



Era doar minutul 3, lumea nici nu apucase sa se aseze pe banci si asistase deja la un prim atac al brailenilor. Numai ca ai nostri contraataca imediat, Stoica insista la un balon ce parea pierdut pe linia de fund a terenului, centreaza de pe partea dreapta si Pachiteanu loveste mingea cu capul in plasa brailenilor, declansand explozie de bucurie in tribunele "Municipalului"!! Primul gol al Interului in divizia B! La porti mai erau destui spectatori care nu apucasera sa intre in stadion!



Oaspetii nu accepta ideea ca ar putea fi invinsi de o nou-promovata si ataca in valuri, dar vasluienii rezista. Apararea Interului coordonata de Lenoi Anton si Neculai Genovel nu reuseste sa fie strapunsa de experimentatii atacanti braileni Vasai si Marin. In repriza a doua, oaspetii il introduc pe veteranul Cataros, dar nu reusesc sa inscrie. Vasluienii au si ei cateva ocazii, Baciu, Pachiteanu si Stoica nu reusesc sa introduca mingea pentru a doua oara in plasa brailenilor.
Victorie grea si muncita a Interului ! Suporterii fericiti deja faceau calcule si planuri pentru etapa urmatoare.
Cealalta echipa care reprezenta judetul Vaslui in divizia B era FEPA '74 Barlad. Echipa experimentata, care avea deja la activ cateva sezoane in divizia B. In prima etapa vor pierde la Poli Iasi cu 2-0.

Un comentariu:

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!