miercuri, 22 februarie 2012

Cu picioarele pe pamant

Dupa succesul din prima etapa, in mod surprinzator, staff-ul tehnic al Interului a plecat. Motivele nu-mi sunt cunoscute. Echipa a fost preluata de Dumitru Chirita si Petru Livinti, iar mai tarziu antrenor principal va fi Aurel Savancea.
In etapa a II-a, Interul s-a deplasat la Steaua Mizil, o echipa foarte puternica la acea vreme.
Vasluienii vor rezista aproape o repriza, abia in minutul 42 gazdele reusind sa deschida scorul. La pauza era 1-0 si jucatorii nostri sperau la mai mult dupa pauza. Stoica si Baciu vor rata in doua randuri egalarea, dar pe final vor ceda fizic si vor mai primi un gol. La un sut al gazdelor, mingea sare dintr-un smoc de iarba, portarul Anton este pacalit si astfel meciul se incheie cu 2-0 in favoarea gazdelor.


FEPA '74 Barlad - Siretul Pascani 2-0. Goluri inscrise de Ciuca (min.6) si Dumitru (min.90).

Tot in aceasta duminica de 6 septembrie 1987 se va da startul in divizia C. Echipele vasluiene vor juca in seria a II-a : Mecanica Vaslui, Steaua Mecanica Husi, Unirea Negresti si Moldosin Vaslui.
Rezultate: Minerul Comanesti - Mecanica Vaslui 0-0, Mecon Onesti - Steaua Mecanica Husi 2-0, Unirea Negresti - Aripile Bacau 1-2 (dar Aripile era principale favorite la promovarea in divizia B) si....
Moldosin Vaslui debuta in divizia C pe teren propriu in fata celor de la Textila Buhusi. Meciul avea sa fie echilibrat, oaspetii mai experimentati, vasluienii mai entuziasti. Vasluienii au condus de doua ori, 1-0 si 2-1 fiind egalati de fiecare data. In ultimile clipe ale meciului, arbitrul parea ca si-a pierdut fluierul, iar vasluienii isi masase adversarul in propriul careu de 16 m.




Spectatorii comentau in tribune: "acum depinde pentru cine prelungeste dom' arbitru' meciul. Parca vezi ca ne baga astia mortu' in casa...". Tot meciul s-a glumit pe seama unui jucator de la Buhusi, atat de scund incat echipamentul ii trecea binisor de genunchi in jos. Parca vrand sa se razbune pe cei din tribune, in prelungirile partidei, acesta prinde un sut formidabil dintr-o bucata de pe la 25 m lateral dreapta, portarul Balan intinde alene o mana dupa mingea care se va opri taman la vinclu in coltul lung. Meciul se termina cu 3-2 pentru oaspeti, iar gazdele par cumplit de dezamagite, pierzand un joc care l-au avut in mana. 

Un comentariu:

  1. pacat ca aceste echipe numai exista astazi doar amintirea a ramas din ele si cam atat!

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!