duminică, 12 februarie 2012

Misiune indeplinita

Nu mai era nicio problema. Ecuatia promovarii fusese rezolvata, atmosfera era de vacanta si relaxata, jucatorii nu mai aveau motive sa fie foarte concentrati si vor juca aceste ultime etape doar pentru spectacol. Si acesta nu va intarzia sa apara, indiferent de rezultatele obtinute.
In etapa a XXVIII-a, Interul a jucat acasa cu Petrolul Moinesti. Desi aceasta din urma era o echipa valoroasa, Inter se va impune clar cu 4-0.
Mecanica s-a deplasat la Victoria Tecuci, o echipa care crescuse foarte mult in retur, cel putin din punct de vedere al rezultatelor. Vasluienii au tinut piept o repriza, incheind prima repriza in avantaj. Au cedat insa in partea a doua a jocului si au pierdut cu 4-1 !





Penultima etapa, a XXIX-a, gasea echipa Inter Vaslui - deja cu veleitati de divizionara B - pe terenul din Negresti, in compania Unirii.
Interul a pierdut cu 3-2, spre bucuria negrestenilor pentru care acest rezultat era o adevarata performanta.
Mecanica a jucat acasa cu DVA Portul Galati . Nu avea voie sa faca pasi gresiti, distanta fata de locurile retrogradabila nepermitandu-le luxul sa piarda puncte acasa. Aveau insa sa invinga cu 2-0 si sa termine campionatul fara emotii.



Ultima etapa a XXX-a avea sa consfinteasca promovarea echipei Inter Vaslui. Desi matematic avea promovarea in buzunar de 3 etape, jucatorii Interului au dorit sa ofere un spectacol iubitorilor fotbalului prezenti la stadion. Inter Vaslui - Gloria Galati 5-1 (dar Gloria avea sa devina o echipa care....dar vom vorbi la vremea potrivita despre asta). Mecanica a incheiat campionatul la Metalul Roman, o echipa care va retrograda  in cele din urma. In incercarea de a se agata de ultima lor sansa, romascanii vor castiga cu 2-0, dar avea sa fie in zadar.





Merita amintiti componentii echipei Inter Vaslui care in vara anului 1987 aveau sa reuseasca o promovare istorica si sa readuca Vasluiul pe scena diviziei B dupa 5 ani de surghiun in esalonul a treilea.
Antrenori : Constantin Dinu si Marian Stoichitoiu
Echipa de baza: Anton - Ciochina, Genovel, Antochi, Huiban - Tibulca, Gherghe, Vatui - Dorobantu Stoica, Ion Vasile. Au mai jucat: Vasilescu, Dinu, Cananau, Gavriluta, Grigoras, Luca (rezerva de portar), Barzaghideanu, Codru, Ignat, Potoroaca, Zeld, Dragu, Mihai Florentin, Zaharia, Babascu .


Liniile de clasament ale echipelor vasluiene:

1. Inter Vaslui                 30 22 4 4   67-19 70p
2. CSM Borzesti                 30 19 1 10 57-29 58p
...........................................................................
4. Steaua Mecanica Husi      30 15 0 15 56-48 45p
...........................................................................
9. Mecanica Vaslui               30 14 1 15 42-45 43p
10. Unirea Negresti             30 13 4 13 39-48 43p

Greul abia acum incepea. Si va fi intr-adevar foarte greu, intr-o lume in care nu neaparat fair-play-ul va fi cel care va dicta soarta echipelor antrenate in joc. Dar, toate la momentul potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!