joi, 19 ianuarie 2012

Ilie Cioclu - Un mijlocas de travaliu

Vi-l amintiti ? Juca cu nr.5 la mijlocul terenului. Inalt, cu un fizic impresionant si cu mustata. Ara terenul in lung si-n lat si dadea totul pe teren. Mi-aduc aminte de o situatie in care, dupa o accidentare, Ilie se recupera purtand greutati atasate de picioare. Era cel mai bun motiv pentru a-mi da seama ca cea mai mare pedeapsa pentru el era sa fie pe banca de rezerve sau in afara lotului. A vrut sa joace si a facut-o cu brio si pentru Mecanica Vaslui.

L-am regasit astazi intr-un orasel de pe malul Marii Adriatice, in Italia. Este casatorit, are o fiica de 21 de ani cu care se mandreste, fiind studenta la medicina si chirurgie la celebra Universitate din Bologna. Lucreaza ca tehnician, sector masini cafea pentru GPE Vendors (fabrica de distribuitori aromatici). Ii plac animalele, are un caine, se ocupa cu gradinaritul, a ramas un iubitor de sport si de miscare si merge cu bicicleta cat poate de des. Iubitor al naturii isi petrece vacantele atat la mare cat si la munte.

CTin: Cand ati inceput fotbalul, cine v-a descoperit si cum ati ajuns sa jucati la Vaslui (Mecanica). La ce echipe ati mai  jucat?

Ilie Cioclu : Am inceput la 8 ani la Otelul Galati, antrenor Nicolae Podet si am debutat la 16 ani in divizia B partida Gloria Buzau - Otelul Galati. Am venit la Vaslui in 1984, fiind adus de fostul antrenor secund al Otelului, Ioan Cotrut. Am jucat la Otelul Galati, Mecanica Vaslui si Mecanica Husi.


CTin: Ce antrenori ati avut si care credeti ca v-a pus in valoare cel mai bine?

Ilie Cioclu  : I-am avut ca antrenori pe Traian Ivanescu, Marin Olteanu, Angelo Niculescu, Ioan Cotrut, Corneliu Costachescu, Dan Pietraru, Eftimie Haralambie, Titi Sarbu. Antrenorii care mi-au placut cel mai mult Traian Ivanescu si Angelo Niculescu.

CTin: Despre fostii coechipieri? Mai tineti legatura cu ei? Ce jucatori de la Vaslui v-au impresionat?

Ilie Cioclu : Cu cativa tin legatura:Magureanu, Dragneev,Manea, Bejenaru, Chirila. De la Vaslui mi-a placut mult Doru Ionescu (ex. Poli Iasi).


CTin: Care e povestea cu Inter? De la ce credeti ca a inceput rivalitatea dintre cele doua echipe ?

Ilie Cioclu : Rivalitatea a inceput pentru ca ei aveau conditii economice si sprijin politic, iar noi aveam doar sprijinul iubitorilor de fotbal vasluieni.

CTin: Se putea trai din fotbalul de divizia C? Erati multumit de modul cum erati tratati din punct de vedere financiar ? 

Ilie Cioclu : Nu am facut avere din fotbal, dar se traia in mod decent, nu am avut nemultumiri din acest punct de vedere.

CTin: Existau presiuni „de sus” s-o lasati „mai moale” in anumite partide?

Ilie Cioclu : Au fost cateva, dar ma bucur ca am jucat intr-o partida cand ne-am opus !!


CTin: Cum vedeti ascensiunea fotbalului vasluian de astazi? Ce jucatori va plac?

Ilie Cioclu : Nimeni nu credea cu ani in urma ca un oras precum Vasluiul va avea o echipa de divizia A. Azi Vasluiul are o super echipa, meritul fiind al domnului Porumboiu. Imi plac Sanmartean, Wesley si in general FC Vaslui ca echipa.

CTin: Ce credeti ca lipseste echipei nationale a Romaniei pentru a atinge erformantele din 1994?

Ilie Cioclu : Echipei nationale ii lipsesc astazi jucatorii de valoare.


CTin: In caz ca ideea organizarii unui meci va fi sustinuta (posibil in toamna 2012), ati fi dispus sa participati la un meci la Vaslui si sa va intalniti cu fostii coechipieri?

Ilie Cioclu : Sunt disponibil desigur cu conditia sa fiu anuntat din timp pentru a putea sa ma organizez.

Multumim Ilie Cioclu pentru amabilitatea cu care ati raspuns la intrebari si va dorim multa sanatate si ganduri bune alaturi de intreaga familie si cei dragi.

6 comentarii:

  1. Asteptam si interviul cu Costel Magureanu

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost si la otelul galati asta! foarte bun jucator!

    RăspundețiȘtergere
  3. de asemenea pe langa Ilie Cioclu l-am remarcat si pe Florin Huiban care a jucat la otelul galati de asemenea iar dupa aceea s-a transferat la o echipa comunista si nu este vorba de olt scornicesti sau flacara moreni ci victoria bucuresti Ioan Sdrobis parintele a sarit cu gura pe el cand s-a transferat acolo din tribuna unde era alaturi de Constantin Radulescu i-a zis spus ceva de genul bai Huibane asta este echipa la care te-ai transferat tu!? pai echipele astea dispar ca fumul as sa vezi! Constantin Radulescu era suspendat atunci in tribuna pentru proteste vehemente!

    RăspundețiȘtergere
  4. de asemenea si Florin Cujba care a jucat la Dunarea Galati dar si la Dacia Unirea Braila! am intalnit multi fotbalisti in articolele astea din Galati in special! pe Ioan Cruceanu unul din fratii Cruceanu care a jucat tot la Dunarea Galati care astazi se ocupa de copii si juniori la Galati si mai sunt destui Aurelian Podoaba la fel care a fost atat la Otelul Galati Dunarea Galati si Petrolul Braila nici nu ii mai mentionez pe Ionel Budaca sau Ionel Chebac care de asemenea au trecut pe la Otelul Galati Dunarea Galati Rapid Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniel Zeld tot asa care a fost pe la Dunarea Galati!

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!