duminică, 15 ianuarie 2012

Consolidarea pozitiei

Etapele ce aveau sa urmeze vor consolida pozitia Interului in clasament, iar Mecanica incepea usor sa-si revina dupa un inceput mai putin favorabil de campionat.
In etapa a IX-a, Interul va primi vizita modestei Laminorul Roman pe care avea s-o invinga fara probleme cu 5-1. Mecanica s-a deplasat la Negresti pentru un derby judetean si a fost invinsa cu 1-0, fara sa se intrebuinteze prea mult in acest meci, dat fiind faptul ca negrestenii erau in suferinta de puncte si cum erau "de-ai nostri" trebuiau ajutati.



Dupa etapa a X-a, Interul a demonstrat ca nu are rival in serie. Un meci care parea greu, mai ales ca se deplasa la Bacau pe terenul Letea. Dupa o prima repriza alba, meciul s-a terminat cu 3-0 pentru oaspeti. A fost un prim meci din deplasare la care am participat in calitate de component al galeriei, la acel meci deplasandu-se doua autobuze din Vaslui pline cu aproximativ 100 de suporteri. Vremea era usor potrivnica si datorita acestui fapt autocarele au intarziat la meci ajungand la inceputul reprizei a doua. La timp ca sa vedem toate cele trei goluri. Am remarcat o suprafata de joc impecabila in ciuda vremii, dar in acelasi timp dalele de beton care tineau loc de tribune nu aveau banci. Dupa 10 etape, Inter marcase 21 de goluri si primise doar 2.
Mecanica a jucat acasa cu Partizanul Bacau si a castigat cu 2-1.
Pentru ca n-am fost in Vaslui, programul de meci nu il am. In schimb am avut ocazia, daca tot eram la Bacau, de a vedea primul meu meci de Divizia A dintre SC Bacau si Petrolul Ploiesti. Un meci modest care s-a incheiat 1-1.





Un meci greu pentru Mecanica in etapa a XI-a, important si pentru orgoliul echipei, dar si pentru a ajuta pe Inter. Oaspetii se numeau CSM Borzesti, rivala si totodata contracandidata directa a Interului la promovare. Din fericire, Mecanica va castiga cu 1-0, dar Inter nu va reusi sa profite prea mult de acest lucru, nereusind decat un 0-0 la Metalul Roman.




Cel mai important meci al turului va avea loc in etapa a XII-a, cand Interul va primi vizita altei contracandidate la promovare, pe Textila Buhusi. Era un meci de "6 puncte" cum spunem astazi, ocazia perfecta sa demonstreze daca merita sau nu sa fie liderul serie. Dupa un meci dificil aveau sa se impuna cu 1-0, iar distanta in clasament va creste la 5 puncte.
Mecanica s-a deplasat la Husi si avea sa piarda cu 3-0 in fata unei echipe foarte incomode despre care am amintit in articolele anterioare.



3 comentarii:

  1. Felicitari pentru articol. Seamana cu articolele mele istorice. Toate bune! Ciprian Pardau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri. N-am eu veleitati de mare cronicar, dar intr-o forma modesta incerc sa mai scutur praful de pe niste dosare! :)

      Ștergere
  2. divizia c atunci chiar conta cu adevarat! si asta se vede!

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!