luni, 9 ianuarie 2012

Agonie si extaz

Etapa a V-a avea sa fie prima in care Inter va pierde primele puncte Inter (0-0 la Victoria Tecuci). Contracandidatele la promovare erau Textila Buhusi (maxim de puncte in primele 5 etape) si CSM Borzesti, pe locul 3 cu o infrangere din 5 partide. Suporterii erau un pic dezamagiti pentru punctele pierdute in fata unei echipe modeste.
Mecanica avea sa intalneasca acasa pe Gloria Galati si avea sa obtina o victorie importanta (2-0), mai ales ca avea moralul daramat de ultimile rezultate si toata lumea era nemultumita de prestatia lor.


Un derby judetean avea sa fie programat in etapa a VI-a intre Inter si Steaua Mecanica Husi. Husenii aveau o echipa frumoasa in care excelau Iacob (liderul echipei, fostul jucator la Viitorului), Balan, Ungureanu, Cosma. Era o echipa care ar fi putut mult mai mult si care era de temut pentru orice echipa care calca pe terenul ei sau o primea drept echipa oaspete. Pe scheletul acestei echipe, antrenorii Eftimie Haralambie si Grigorescu Alexandru aveau sa cladeasca in doi ani o echipa care se batea de la egal la egal cu echipe din divizia B si divizia A in Cupa Romaniei (remember meciul halucinant cu Flacara Moreni, scor 3-4 din 1989)...o echipa cu Tibulca, Nicu Marian, Tugulan, State, etc...dar toate la vremea lor.
Interul va castiga cu 2-0, iar Mecanica pierdea la Minerul Comanesti cu 2-0. Textila Buhusi se impiedica surprinzator acasa de conjudeteana Proletarul Bacau si astfel Inter si Textila erau la egalitate de puncte (16).


Din nou meci acasa pentru Inter, un 4-0 sec cu Portul Galati, Textila Buhusi nu rezista tempo-ului impus de Inter si pierde la Petrolul Moinesti. Echipele vasluiene avea "grija" de rezultate dintre ele, pe cand bacaoanii se "mancau" intre ei. Astfel dupa etapa VII-a, Inter prelua conducerea in clasamentul seria a II-a a diviziei C si nu avea s-o mai cedeze pana la sfarsitul campionatului. Mecanica a jucat la Proletarul Bacau si a reusit un prim rezultat pozitiv in deplasare (1-1).


In etapa a VIII-a, Inter a avut o deplasare extrem de dificila la CSM Borzesti si avea sa obtina un rezultat excelent de 0-0, avand in vedere ca devenise urmaritoarea Interului in clasament.  Mecanica incepea sa-si revina si sa confirme rezultatul din etapa precedenta, reusind o victorie foarte importanta cu 3-0 pe teren propriu in fata Petrolului din Moinesti mai ales prin prisma pozitiei ingrijoratoare pe care ajunsese in clasament. Tandemul ex-rapidistul Petcu - Doru Ionescu (fost la Poli Iasi) incepea sa ordoneze jocul experimentatului Viorel Bandac, a ambitiosului Danut Cioncu si vicleana extrema Marcu.


2 comentarii:

  1. iata ca in afara de fc vaslui au mai existat si alte echipe! frumos foarte frumos! istoria fotbalului este frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. iata iarasi alti fotbalisti din Galati Liviu Seceanu care a fost si la otelul galati dar si la dunarea galati! Dan Loghin care de asemenea a fost si la otelul galati dar si la dunarea galati! Mihai Negoita de asemenea care a fost la otelul galati dunarea galati dar si la prahova ploiesti!

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!