duminică, 17 martie 2013

Ziua Z

Cine ar fi crezut ca un meci de divizia C ar putea aduna 10000 (zece mii!) de spectatori? Si totusi s-a intamplat pe 23 aprilie 1989, pe stadionul "Dunarea" din Galati.
Marele derby al seriei a II-a se desfasura intre Gloria CFR Galati si Viitorul Vaslui. Liderul la zi si marea rivala. Ambele echipe cu cate 31 de puncte departajate de golaveraj. Etapa a 21-a. Ora 11. Arbitru delegat, unul de divizia A si l-am numit pe Ilie Cot din Ploiesti.
Cum era de asteptat, gazdele se arunca in atac si incearca sa transeze rapid partida in favoarea lor. Numai ca vasluienii sunt bine motivati si asezati in teren de antronorul Dumitru Antonescu si rezista presiunii gazdelor. Mai mult, lanseaza sageti pe contraatact prin Marin Vatui si Andronic. Pana la pauza nicio echipa nu reuseste sa inscrie si se intra la cabine cu un scor alb.
In repriza a doua, gazdele isi continua atacurile, insa in min.65 Vatui recupereaza o minge la 40 m in terenul oaspetilor, se lanseaza spre poarta galateana si deschide scorul! Tot stadionul a amutit: era 1-0 pentru Viitorul!  Sapte minute mai tarziu, Stoica marcheaza si el si rezolva pe deplin ecuatia meciului si implicit a promovarii pe cea de-a doua scena fotbalistica a tarii. Gazdele cedeaza nervos, au un jucator eliminat, reusesc sa inscrie un gol pe final de meci, dar scorul consemnat ramane Gloria Galati - Viitorul Vaslui 1-2 ! Extraordinara si placuta surpriza pentru suporterii vasluieni! Pe final, spectatorii galateni s-au resemnat cu evolutia favoritilor si au aplaudat la scena deschisa evolutia vasluienilor.
Rezultate foarte bune pentru celelalte reprezentante vasluiene in divizia C.
Mecanica ii spulbera pe cei de la Stiinta Galati cu 5-0 : Rau, Bandac, Danut Cioncu de doua ori si Tipau cu "colonenul" Chirila pe post de servat, coautor la trei din cele cinci goluri.
Steaua Mecanica Husi primeste "lanterna rosie" a clasamentului, pe Proletarul Bacau. Rezultat asteptat, fara emotii , 5-0, un meci in care Iacob a inscris de 4 ori, iar Nicu Marian o data. Scor stabilit inca de la pauza, in partea a doua a jocului, gazdele reducand turatia motoarelor.
Si Unirea Negresti reuseste un rezultat mare, mai ales ca se scalda de ceva vreme intr-o zona tulbure in clasament si orice pas gresit ii putea arunca definitiv in "judeteana". CSM Borzesti vine la Negresti, dar gazdele reusesc sa-si adjudece cele 2 puncte, invingand cu 2-1.
In divizia B, FEPA '74 joaca la Metalul Plopeni. Evolutia modesta, presarata cu greseli personale care a dus in cele din urma la pierderea meciului cu 2-0. Si incepea, din nefericire, sa se afunde...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!