duminică, 31 martie 2013

Game, set si meci

Jale mare pentru echipa din Barlad! Cu 8 etapte inainte de finalul campionatului s-a vazut clasata pe locurile retrogradabile. Factorii s-au vazut in etapele anterioare cand echipa s-a scufundat incetul cu incetul, aproape insesizabil, dar totusi pana la urma FEPA '74 a picat rau de tot. In etapa a 26-a a jucat la Braila cu FCM Progresul. S-a dus ca mielul la taiere, fara nicio sansa  de a obtine un rezultat pozitiv. Brailenii n-au avut mila si i-au executat sec: Progresul Braila - FEPA '74 Barlad 4-0. Cate 2 goluri de repriza.

Cum poti clasifica un meci castigat la scor, dar cu ...emotii? Viitorul primea pe "Municipal" pe Minerul Comanesti. Undeva, pe la inceputul campionatului , oaspetii cochetau cu primele locuri, dar curand a devenit o echipa de pluton. Curios ca din acest meci, desi castigat de vasluieni, n-am retinut decat golul oaspetilor si un jucator care avea sa-si incheie cariera la aproape 40 de ani: Bucurel. La pauza 0-0, usor ingrijorator, pentru ca suporterii erau obisnuiti cu minim doua goluri pe repriza. Imediat dupa pauza, gazdele inscriu de nu mai putin de 6 ori ! Dar golul oaspetilor mi s-a parut cel mai frumos. Scorul era deja 4-0. O incursiune pe partea dreapta a oaspetilor, centrare la semiinaltime in mijlocul careului vasluian, mingea topaie o data si parea ca o sa depaseasca careul de 16 m. Numai ca, venit in viteza din spate, Bucurel ajunge mingea din plonjon si o reia cu capul de la nivelul genunchiului direct in vinclul portii micutului Dobre. Gol gustat si aplaudat de spectatori. Meciul se termina cu un scor de tenis : Viitorul - Comanesti 6-1 !


Incredibil, dar Mecanica nu reuseste sa incurce niciuna dintre codasele clasamentului. Desi la pauza intra la cabine cu 1-0 printr-un gol inscris de Iulica Tipau, dupa pauza gazdele intorc scorul si marcheaza de 3 ori: Mecanisport Galati - Mecanica 3-1.
La Husi, regula se stie: nu castiga nimeni. Si totusi cineva are indrazneala de a strica aceasta regula, dar "ajutati" de un act de indisciplina a lui Tibulca. In min. 25 este eliminat, iar echipei husene ii este greu fara play-makerul de la mijlocul terenului. 1-1 la pauza, 2-2 cu emotii la final, asa s-a terminal meciul dintre Steaua Mecanica Husi si Santierul Naval Galati.
Un balon mare de oxigen pentru Unirea Negresti care avea nevoie de fiecare punctulet si isi traia cu emotii finalul campionatului pentru ca se zbatea in zona retrogradarii. Negrestenii primesc pe teren propriu o echipa fara griji, pe Stiinta Navrom din Galati. Dupa un inceput greu de meci, in partea a doua gazdele se dezlantuiesc si au 4-0 la un moment dat. Pe final gazdele se relaxeaza, oaspetii inscriu si ei, dar meciul e jucat: Unirea Negresti - Stiinta Navrom Galati 4-1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!