marți, 18 decembrie 2012

Toti pentru unul

Iar acel "unul" era, fara doar si poate, Viitorul. La jumatatea sezonului Viitorul si Gloria Galati sunt la egalitate de puncte, diferenta in clasament fiind facuta de golaveraj: +30 la galateni, fata de +23 la vasluieni. In conditiile de azi, in care conteaza rezultatul direct, Viitorul ar fi fost lider.
In ultima etapa a turului Viitorul joaca la Husi, o echipa "tare" care  atingea in acel sezon cea mai mare performanta din istoria clubului si anume calificarea in 16-imile Cupei Romaniei. Si avea sa faca un meci de poveste pe care l-am relatat !! Am subliniat asta pentru ca echipa huseana a acelor ani era una redutabila care avea in lot jucatori valorosi: Ioan Tibulca, Tugulan, Nicu Marian, State, Lupu. Nu erau de batut decat daca "era ordin"! Privit prin prisma locurilor in clasament acesta ar fi trebui sa fie derby-ul serie. Dar...
Asa incat, "ordinul"  a venit si Viitorul a jucat fara emotii (decat teoretice) inscriind prin Lazar pana la pauza. Si pentru ca circul sa fie maxim, asa cum le-a placut mai mereu husenilor de cate ori a fost cazul, in partea a doua, Tugulan "se face ca ploua" si egaleaza, tinandu-i in suspans si cu emotii pe vasluieni. Spre finalul meciului se aranjeaza un penalty, Marin Vatui transforma si cele doua puncte pleaca la Vaslui. Steaua Mecanica Husi - Viitorul Vaslui 1-2.
Mecanica isi continua seria buna, fiind neinvinsa de 8 etape si facand un salt spectaculos in clasament dupa ce in primele 5-6 etape era printre ultimile. Tipau si Simion inscriu de doua ori si Mecanica incheie turul cu o victorie cu 2-0 in fata celor de la Minerul Comanesti.


Marele meci al serie s-a desfasurat la Negresti unde, "motivati" fiind de la Vaslui, jucatorii echipei gazda si-au dat sufletul pe teren si au tinut in sah liderul seriei, pe Gloria Galati. Cronicile vremii sunt favorabile echipei Unirea, dar rezultatul final consemnat este de 0-0. Bun pentru Viitorul !

FEPA '74 Birlad are o evolutie spectculoasa in divizia B. Rezultatul din penultima etapa o duce pe locul 6 in clasament! Danut Petcu, Basalic si Bularda aduc o victorie frumoasa cu 3-1 pe terenul din Parc in fata redutabilei Steaua Mizil.
Pacat ca in ultima etapa, birladenii vor pierde sec cu 3-0 in fata unei echipe care se zbatea in coada clasamentului, Delta Tulcea, o echipa de la care s-ar fi putut "ciupi" puncte. Astfel, la finalul sezonului, FEPA incheie undeva la jumatatea clasamentului, pe locul 8. Insa ce avea sa urmeze in retur va fi cu adevarat de cosmar....

Dragi cititori, permiteti-mi sa va urez si eu SARBATORI FERICITE alaturi de cei dragi!
Va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine, aceste pagini fiind vizitate de peste 10.000 de ori pe parcursul intregului an.
Sfarsitul lumii? Nu vine sigur, cel putin pentru faptul ca mai am ceva amintiri de depanat !

Ne revedem dupa ANUL NOU !
LA MULTI ANI, TUTUROR !

Un comentariu:

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!