luni, 10 decembrie 2012

Rebelul

Doar un punct intre candidatele la promovare, Gloria Galati si Viitorul Vaslui. Una dintre solutiile pentru ca echipa galateana sa fie ajunsa si intrecuta era ca echipele vasluiene sa faca un efort suplimentar si sa-si ajute con-judeteana. Iar in derby-urile locale, adica "noi intre noi" , sa nu fie surprize neplacute.
Cam asa s-a vazut aceasta etapa in care Viitorul primea pe teren propriu pe Unirea Negresti. Calculele hartiei indicau 1 solist fara niciun dubiu. Se punea doar problema scorului. Dar pentru a nu "sifona" prea tare golaverajul oaspetilor s-a "decis" ca diferenta de scor sa fie de doar 2 goluri. Iar oaspetii nu trebuiau sa se oboseasca prea mult pentru ca in ultima etapa a turului venea la Negresti taman Gloria Galati. Deci era nevoie de forte proaspete pentru acel meci. 
Asadar, vasluienii incep meciul "in forta", inscriu de 3 ori in prima repriza si parea ca scorul va lua proportii dupa pauza. 



Numai  ca lucrurile aveau sa devina comice! Oaspetii incep sa-si "dreaga" golaverajul si inscriu de doua ori, astfel incat scorul ajunge la 4-2. Iar acum are loc momentul meciului: toata lumea era relaxata si juca la trecerea timpului. Lazar insa pare sa fie din alt meci si probabil ca a lipsit la "sedinta tactica" dinaintea meciului sau din pauza! Ia mingea la picior, dribleaza vreo doi negresteni, se avanta spre poarta si marcheaza!! Negrestenii sunt uluiti: "pai asa ne-a fost vorba?" . Mihut ii aplica o palma peste buclele blonde ale rebelului Lazar si meciul se reia de la centru. Vasluienii devin jaloane, iar negresteanul Horga face 5-3 inscriind probabil cel mai usor gol al carierei sale ! Imi pare rau ca trebuie sa relatez si un astfel de moment, dar l-am vazut, l-am trait si nu l-am uitat !
Mecanica reuseste sa confirme parcursul bun din ultimile etape si scoate un 0-0 la Moinesti. In schimb, Steaua Husi se inclina cu 2-1 la Comanesti.

Victorie mare pentru FEPA '74 !! In etapa a XV-a birladenii au jucat la CFR Pascani unde, dupa o evolutie excelenta, aveau sa castige ambele puncte puse in joc. In acest fel si-au recuperat punctele pierdute in etapa precedenta pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti. Gazdele deschid scorul din penalty, dar birladenii cred in sansa lor si egaleaza pana la pauza prin Bularda. In repriza a doua vor domina jocul si reusesc cel de-al doilea gol prin Dragneev. Pe final de meci, Emil Spirea trimite mingea in bara, iar gazdele nu mai au puterea sa revina. CFR Pascani - FEPA '74 1-2 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!