joi, 3 mai 2012

Victorie cu emotii

O noua etapa, a XXIII-a in seria I a diviziei B. Inter primea vizita celor de la Olimpia Rm.Sarat. O echipa aflata pe un loc retrogradabil si cu sanse doar teoretice de a se salva. Echipa vasluiana isi vedea de treaba pe teren propriu si aduna punct cu punct. In ultimile etape vedeta echipei era Florin Sandu, un atacant iute, subtire, agil si dracos numai bun de scos peri albi fundasilor echipelor adverse.
Ne aflam in miezul primaverii si plouase  in zilele premergatoare meciului. Din lipsa de alta distractie, suporterii vasluieni au luat drumul stadionului si n-aveau sa regrete timpul petrecut in arenele "Municipalului".
Spre deosebire de un meci anterior in care jucatorii nostri nu s-au adaptat la conditiile de joc, de data asta au facut tot ce se putea in incercarea de a-si apropia victoria. 
Suturi la firul ierbii, combinatii scurte in apropierea careului, patrunderi individuale si tot arsenalul care se putea desfasura pe un asemenea teren. Norocul insa a tinut partea oaspetilor, portarul Laptoiu putand fi considerat "omul meciului". Barele s-au opus in doua randuri deschiderii scorului, iar timpul trecea in defavoarea Interului. Terenul devenea tot mai greu si suporterii isi cam pierduse rabdarea. Dar cu 10 minute inainte de final, zeita Fortuna ii paraseste pe oaspeti si se alatura vasluienilor. Ionescu centreaza si acelasi Florin Sandu, evidentiatul ultimilor etape, inscrie din apropiere spre linistea si fericirea tuturor. Inter Vaslui - Olimpia Rm.Sarat 1-0.

Meci fara nicio sansa pentru jucatorii birladeni, care s-au deplasat la Constanta pentru meciul cu echipa locala, aflata pe primul loc in serie si luand o serioasa optiune pentru promovarea in divizia A, distanta fata de urmaritoarea sa, Progresul Braila fiind de 3 puncte. O distanta aparent mica, dar importanta, avand in vedere ca o victorie era premiata cu 2 puncte. Birladenii s-au multumit sa limiteze un eventual scor fluviu si astfel rezultatul final a fost onorabil : FC Constanta - FEPA '74 Birlad 2-0.




Evolutie modesta a Mecanicii Vaslui in divizia C. Evoluand pe terenul celor de la Hidrotehnica Focsani, o echipa aproape retrogradata, vasluienii nu au reusit decat un 1-1. Portarul Stirbu greseste la golul gazdelor si ramanem doar cu golul inscris de Mircea Stanisteanu direct din corner.
Infrangere surprinzatoare pentru Steaua Mecanica Husi chiar pe teren propriu in fata celor de la Partizanul Bacau. Dupa ce au deschis scorul, gazdele s-au vazut egalate si invinse in ultimile minute de joc. Scor final: 1-2.
Frig si la Negresti, dar soare in sufletul suporterilor. Unirea invinge cu 3-0 o alta echipa din Bacau, pe Proletarul si se indeparteaza de zona locurilor retrogradabile (ultimile doua).  

2 comentarii:

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!