joi, 17 mai 2012

La tranta cu liderul

Meci important in etapa a XXVI-a. Liderul, FC Constanta venea la Vaslui sa-si apere prestigiul si sa-si conserve sansele privind promovarea in divizia A. De cealalta parte, Interul era cu 0 la adevar si orice punct pierdut o arunca spre zona "nisipurilor miscatoare". 
Nume importante in echipa de le malul marii si mi-as permite s-o amintesc : Girjoaba - Camui - Dinu - Popovici - D.Marian - Marian Popa - Nedelcearu - Iovanescu - Birbora - Petcu - Zahiu. Antrenor, cunoscutul tehnician, Emil Hasoti.
Si daca am amintit echipa oaspete sa amintesc si echipa gazda: antrenorul Aurel Savancea a trimis in teren urmatorul "11" : Anton - Ciochina - Genovel - Moise - Mandru - Tocariuc - Tibulca - Sandu Ionescu - Baciu - Pachiteanu - Florin Sandu.
Vreme ideala pentru fotbal. Tribunele sunt pline si freamata. Unul dintre motivele pe care le invocau suporterii: "promovam in B sa vedem si noi niste echipe mari : Constanta, Iasul, Braila...." . Era mai mult decat suficient la vremea aia. Azi, FC Vaslui se bate la titlul national si are numeroase participari in Cupele Europene, lucruri ce pareau de domeniul fantasticului la acea vreme!
Vasluienii insa nu par deloc impresionati de cartea de vizita a adversarului si se arunca curajosi spre poartea lui Girjoaba. In min. 12 Pachiteanu are o buna oportunitate, dar trimite din 6 m peste poarta. Constantenii sunt si ei periculosi, dar ocazii se consuma tot la poarta lor. Baciu si Fl. Sandu irosesc ocazii importante de a deschide scorul. Repriza a doua gaseste vasluienii din nou in atac. Aceeasi atacanti carora li s-a alaturat si Danut Cioncu (intrat dupa pauza) nu reusesc sa gaseasca spatiul portii. "Marinarii" au o replica taioasa fiind in doua randuri aproape sa "ne bage mortu' in casa" prin Birbora si Marian Popa (viitorul stelist). Vasluienii raman pe final de meci in atac, dar meciul se termina nedecis. Inter Vaslui - FC Constanta 0-0, cu un plus pentru ai nostri care ar fi meritat mai mult de la aceasta partida.

Birladenii de la FEPA s-au deplasat la Mizil, o nuca tare, dar nu reusesc sa scoata vreun punct. Steaua Mizil - FEPA '74 Barlad 2-1 (Ene si Greaca pentru gazde, respectiv Basalic).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!