duminică, 22 aprilie 2012

Pe linia de plutire

Meci important privind supravietuirea in cel de-al doilea esalon fotbalistic. Interul nu avea voie sa calce stramb, iar echipa oaspete - CFR Pascani - venea sa "ciupeasca" un punct-doua.
Era inceputul primaverii anilor '88 si plouase cateva zile continuu (cam ca acum!), iar terenul se prezenta plin de apa si noroios. Nu se "inventase" drenajul, incalzirea si stropitul automat, toate lucrarile de intretinere facandu-se manual. Si cu toate acestea, cat timp era vreme buna, gazonul rezista si se prezenta in conditii bune de joc. Dar nu si la acest meci...
Am trecut recent prin Vaslui, iar de-a lungul "variantei" care duce la Barlad sunt insirate cele trei terenuri de fotbal. M-a dezamagit calitatea deplorabila a terenului de langa bazar, alta data cu un gazon impecabil. Dar m-a uimit de asemeni, calitatea fostului teren de zgura, am inteles ca azi este terenul de antrenament al SC Vaslui.
Sa revenim la ale noastre....Pe o vreme rece, cu un soare zgarcit parca inca fricos in a-si arata puterea cosmica, cele doua combatante incercau sa-si dispute puncte importante. Cam 3000 de spectatori la meci, indurand capriciile unui vant taios care va face meciul si mai dificil.

Pe un teren umed stie oricine ca e indicat sa sutezi la poarta la firul ierbii si sa lasi "floricelele" si jocul combinativ pentru momente cand terenul permite. Conditia fizica este de asemeni importanta pe un asemenea teren greu si deseori balanta se inclina de partea celui mai bine pregatit din acest punct de vedere.
Numai ca "ai nostri" nu prea s-au adaptat la conditiile de joc, dovada nemultumirile spectatorilor care i-au admonestat in dese randuri pe Tibulca si Mihut. In min.40 Tibulca avea sa trimita din voleu o minge in plasa portarului pascanean si aceeasi spectatori nemultumiti ceva mai devreme au aplaudat in picioare reusita fotbalistului vasluian.
In repriza a doua, pascanenii au cautat cel putin egalarea, dar singura ocazie mai importanta avea sa fie tot la poarta oaspetilor - o bara a lui Pachiteanu. Rezultat final : Inter Vaslui - CFR Pascani 1-0 si ramanem in carti. 

In schimb, jucatorii barladeni se jucau cu inimile suporterilor si veneau invinsi categoric de la Buzau cu 5-0 intrand in hora retrogradarii !!

In divizia C, echipele vasluiene au un parcurs pozitiv: Luceafarul Adjud - Mecanica Vaslui 0-1 (gol Iulica Tipau in debutul jocului), Steaua Mecanica Husi  doar 1-0 cu modesta Laminorul Roman (Tugulan inscrie cam in acelasi moment cu golul inscris de Tipau la Adjud!), iar Unirea Negresti a facut o economie in bugetul clubului, evitand o deplasare la Vaslui pentru un meci cu Moldosin, aceasta din urma retagandu-se din campionat meciul fiind omologat 3-0 in favoarea negrestenilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!