duminică, 21 aprilie 2013

In loc de epilog

Putine momente mai erau pentru mine ca locuitor al Vasluiului. Luasem bac-ul, intrasem la facultate la Iasi si urma sa plec in armata la Sibiu. Astfel incat n-am mai apucat sa vad multe meciuri.
Viitorul juca din nou in divizia B !
Prima etapa programeaza un meci...hei, ce surpriza! tocmai echipa care ne-a retrogradat in urma cu doua sezoane: Prahova Ploiesti. Din noua echipa a Viitorului faceau parte cativa jucatori autohtoni: Mihai Lungu, reprofilat pe post de fundas dreapta, Ivanica de la Mecanica,  ( what a player! cum ar exclama comentatorii englezi!) - desi nu prea l-am remarcat printre articolele mele, Huiban si cativa jucatori noi: varful de atac, Sandu Grisa (un jucator boem, cu plete, cum nu mai vazusem de la Ioan Nicu pana atunci), mijlocasii Baciut si Moise. Nu-mi amintesc, din pacate, de altii...
Vasluienii au in debut fantastic si ii executa pe prahoveni cu 5-0! Doua Grisa, doua Ivanica.  
Doua etape mai tarziu cine credeti ca poposeste pe "Municipal"? Cealalta echipa care ne-a facut necazuri cu doi ani in urma: CS Botosani! Doamne, ce bine s-au aranjat lucrurile ! Victorie cu 3-0, cu acelasi Sandu Grisa printre remarcati. Apriga si dulce razbunare! Suporterii indrazneau sa viseze la mai mult, dar din pacate pentru noi, cei de atunci, performanta la Vaslui a venit multi ani mai tarziu...

Apoi, pentru mine, povestea s-a terminat. Cand m-am intors din armata, lucrurile se schimbasera. Dupa evenimentele din decembrie '89 echipa a pierdut din sustinerea financiara, au plecat si jucatorii, asa incat Viitorul a retrogradat de pe ultimul loc cu o linie de clasament modesta, departe de celelalte echipe.

18.Viitorul Vaslui 34 8 5 21 42-69 21p.

N-as vrea sa scriu "SFARSIT".
Istoria a continuat cativa ani dupa '89, continua si acum, dar nu mai am nici materiale, nici amintiri pentru ca destinul m-a dus pe alte meleaguri. Pasiunea din copilarie nu a mai fost aceeasi pentru ca aveam alte prioritati. Cele cateva dosare pe le-am regasit acum cativa ani, prafuite, intr-un fund de cutie de carton, mi-au provocat emotii, mi-au rascolit amintiri si am rememorat de bucuriile si suferintele traite pe "Municipal". As vrea sa le mai traiesc, insa fotbalul de astazi se deruleaza in alte coordonate, mult mai orientate spre profit sau financiar si mai putin pe sportul in sine. Pana si infrangerile erau frumoase atunci, iar un regretat mare jucator avea o vorba: "noi pierdeam frumos, cei de azi castiga urat" (Rafinschi - Ripensia Timisoara via Ioan Chirila). Pentru ca, nu-i asa, odata ce te prinde microbul, nu mai scapi niciodata de el. Iar eu refuz cu incapatanare sa ma tratez de aceasta boala pe care multi n-o inteleg. Azi imi lipsesc emotiile zilelor de duminica, cand dupa stirile de la 10 seara, asteptam incordati sub patura, departe de urechile parintilor, la un radio de buzunar, rezultatele MECIURILOR DE FOTBAL!

Blogul ramane deschis. Toti cei care vor dori sa continuam intr-un fel sau altul ma pot contacta pe e-mail.

Multumesc celor care m-au sustinut si imi pare rau ca nu am reusit mai mult din ce imi propusesem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!